• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі

Про відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі

2013-07-31

У навчальних закладах району проведено ряд заходів з нагоди відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі

Перш за все, у всіх шкільних бібліотеках оформлено тематичні виставки, як от: «Християнство України: минуле і сучасне», «Християнство на Закарпатті: минуле та сучасне», «1025-річчя хрещення Русі - подія історичної ваги».

Випущено тематичні стіннівки: «Православна моя Україно» (Перечинська ЗОШ І-ІІІ ступенів), «Князь Володимир - хреститель Київської Русі» (Вільшинківська, Зарічівська ЗОШ І-ІІ ступенів), «Хрещення Русі – найперше свято України» (Перечинська гімназія).

Десятикласники Перечинської ЗОШ І-ІІІ ступенів підготували презентацію проекту «Хрещення Київської Русі та його історичне значення для розвитку християнства», учні 9-х класів - історичний журнал «Через століття до сердець».

Школярі із Дубриничів прийняли активну участь у підготовці та проведенні усного журналу «Релігія та церква в Київській Русі», диспуту «Християнізація Європи у У-ХУІІ століттях».

Старшокласники охоче спілкувалися за круглим столом. Темами таких бесід стали «Запровадження християнства як державної релігії на Русі» (ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Дубриничі), «Хрещення Русі Володимиром Святим» (Перечинська гімназія). У ЗОШ І-ІІ ступенів с.Сімер зустрілися представники учнівської, вчительської громадськості та священнослужителі.

У всіх освітніх установах пройшли загальношкільні тематичні години спілкування «Хрещення Київської Русі та його історичне значення у розвитку християнства».

Темами бесід з учнями стали: «Історія староруського християнства», «Християнство за перших руських князів» (Зарічівська ЗОШ І-ІІ ступенів), «Хрещення Русі Володимиром Святим» (ЗОШ І-ІІ ступенів с.Сімерки), «Християнська церква східного обряду» (ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Дубриничі). Зацікавлення викликала й дискусія щодо потреби дотримання моральних істин християнської релігії.

У рамках роботи оздоровчих таборів проведено екскурсії до старих храмів району, монастирів Закарпаття: Мукачівського, с.Зарічово, інших. Учні мали змогу ознайомитися з архітектурою, мозаїкою та фресками, погортати сторінки старовинних церковних фоліантів.

Учителька образотворчого мистецтва Новоселицької ЗОШ І-ІІ ступенів-ДНЗ організувала для школярів презентацію зображень ікон, які власноруч написала для одного із сільських храмів, про що йшлося у статті, вміщеній у журналі «Благовісник» №3 за 2013 рік.

У переліку заходів, які пройшли у школах: брейн-ринг «Що ми знаємо про християнство?», вікторина «Що мені відомо про хрещення Русі у Х столітті?», інші.

У Перечинській гімназії було організовано для учнів 5-8 класів перегляд фільму «Сказання про хрещення Русі», а для школярів із с.Новоселиці - відеофільму з циклу «Історія України – хрещення Русі Володимиром Великим».

Учні 8 та 9 класів Новоселицької ЗОШ І-ІІ ступенів-ДНЗ та Вільшинківської ЗОШ І-ІІ ступенів представили цікаві дослідження на районному та обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН у відділенні філософії та суспільствознавства (секція теології, релігієзнавства та історії релігії), а саме: «Іван Чургович - просвітитель, духовний наставник нашого краю», а також «Історія церкви с.Вільшинки (міжконфесійні відносини)». Остання робота відзначена дипломом ІІІ ступеня на рівні області.

24 липня цього року у районному будинку культури відбулись урочистості, присвячені 1025 річниці Хрещення Київської Русі, у яких взяли участь працівники відділу освіти, молоді та спорту, педагоги та учні району .

Кiлькiсть переглядiв: 227

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930